NL | FR
WELKOM op de site van TFTC, het opleidingscentrum van het Gemeenschappelijk Fonds van de Textielverzorging.

TFTC organiseert, coŲrdineert en financiert de opleidingsinspanningen voor arbeiders in de sector van de textielverzorging: (industriŽle) wasserijen, droogkuis, wassalons, linnenverhuurders enz.

Naast deze website kan u ook meer informatie vinden op de website van de Federatie van de Belgische Textielverzorging: www.fbt-online.be

Download de brochure met ons opleidingsaanbod voor 2016Goodbye 2016, welcome 2017!

Zeggen dat 2016 een bewogen jaar was, is wellicht nog een understatement. De aanslagen in Brussel, het EK voetbal in Frankrijk, de poging tot staatsgreep in Turkije, de verkiezingen in Amerika, het overlijden van Prince, David Bowie, Leonard Cohen, de vele medailles van de Belgen op de Olympische zomerspelen zijn maar een kleine greep uit het aanbod.

Voor onze sector was het belangrijk dat we in 2016 konden opstarten met een eigen sectorconvenant. Hier konden wij de behoeften, de noden en de verwachtingen van de sector in kaart brengen. Wij hebben ook klemtonen gelegd voor het afgelopen jaar en voor het komende jaar: aandacht voor werkbaar werk, het inrichten van opleidingen voor de sector in het deeltijds onderwijs, toeleiding van jongere mensen in de sector… En wij hebben mooie resultaten geboekt, zoals blijkt uit het tussentijds rapport dat wij overmaakten aan de Federale Overheidsdienst Werk en Sociale Economie.

Dit is onze wens voor het nieuwe jaar: dat we eendrachtig en met veel initiatief de ingeslagen weg verder mogen bewandelen.
Gelukkig Nieuwjaar.